Bochemie posílá do zaplavených oblastí Savo

11. Srpen 2010

Bochemie posílá do zaplavených oblastí Savo

Bohumín, 11. srpna 2010 - Skupina Bochemie Group poskytla oblastem postiženým povodněmi jako dar tradiční dezinfekční prostředek SAVO v hodnotě 100 tisíc korun. SAVO budou rozdělovat humanitární organizace Člověk v tísni a ADRA. „Každé z nich putuje SAVO v hodnotě 50 tisíc korun. Jejich lidé mají zkušenosti a přesně ví, kam pomoc nasměřovat,“ poznamenal Ladislav Kraus, generální ředitel Bochemie Group. Dar ve stejné výši poskytla Bochemie i letos v červnu při povodních na Moravě městu Bohumín.

SAVO, které se kromě domácího trhu stále více prosazuje i v zahraničí, vyrábí Bochemie Group již od roku 1973. „S humanitárními organizacemi spolupracujeme vždy, když k podobným událostem dojde. Jako výrobci Sava jsme pro ně přirozeným partnerem,“ uvedl dále generální ředitel s tím, že výroba tohoto dezinfekčního prostředku kvůli povodním a zvýšenému odbytu v cizině jede na plné obrátky.

O skupině Bochemie

Bochemie Group je významným středoevropským výrobcem prostředků péče o domácnost pod značkou SAVO a dezinfekčních prostředků pro zdravotnictví. V globálním měřítku je úspěšným producentem chemických specialit. Bochemie Group rozvíjí své know-how více než 100 let. Centrála skupiny je v České republice, pobočky jsou na Slovensku, v Polsku, Maďarsku, Bulharsku, Rumunsku a v Rusku.

Skupina zaměstnává 730 lidí a je dlouhodobě zisková. Vlastníkem skupiny je česká investiční společnost Benson Oak Capital. Více informací na www.bochemie.cz